Carrer Major, 147 - Planta 1 - ULLDECONA  (+34) 650 113 548
0 items - 0.00 

Teatre

Creat el Centre Cultural Recreatiu en 1947, en un principi es va dedicar al cant i al teatre, encara que més al primer que al segon. Anys després es van posar en escena diverses obres, creant un ambient teatral. L’any 1955 es va escenificar l’obra titulada El drama de Jesús al cine Victòria en la que actuaven 100 actors i que va ser un dels grans èxits de l’entitat que més tard es convertiría en La Passió d’Ulldecona. Això li costà al CCR quedar-se sense gent.

L’any 1956 a petició d’uns joves, es va crear un grupet per fer teatre que al desembre ja va posar en escena el sainet Orlando el furioso. A partir d’aquest moment, comença una llarga historia de la Secció de teatre que segueix força viva fins avui dia. L’any 1957, amb gent nova i jove es varen representar les obres El Cabo Simón i després El médico a palos en el local del carrer de l’Embut. En totes les vetllades hi havia cant i es recitaven poesies. Per Corpus es van posar en escena autos sacramentals amb col·laboració de la Passió i es van representar amb gran dignitat. L’any 1959 es van escenificar Els Pastorets que es deienl’Estrella de Nadal, de Rafel Anglada. Anys següents es va posar en escena Els Pastorets de Folch i Torres i participaren els cors de l’Orfeó Ulldeconenc, la Banda de Música d’Ulldecona i decorats de La Passió: Actors i posada en escena fou del CCR.

L’any 1960 el CCR es va afiliar a la societat teatral FESTA que ens va permetre assabentar –nos d’obres de teatre escrites en català el que ens va permetre començar a representar alguna obra en català a partir de l’any 1962 el que va comportar molts problemes. Al ser escrites en català l’obra tenia que pasar per la censura i el públic, molt nombrós en un començament va anar minvant, ja que no es volia posar en problemas, fins quedar reduït a unes 25 persones. Durant la dècada dels 60, el teatre tornava a estar en un dels millors moments, ja que s’escenificaven des de sainets, comèdies, autos sacramentals de Calderón de la Barca, fins a Lope de Vega. Va ser a final d’aquesta dècada, més concretament el 1969, quan es començà a fer teatre en català. Les obres representades eren de crítica social, però pasteriorment de Segarra, Rusiñol, William Shakespeare, Pirandello, Molière, Oscar Wilde, Terence Williams i un llarg etcétera. L’activitat teatral era tal que fins i tot es va arribar a tenir tres grups. Es va buscar un lloc més petit, amb la fi de fer un teatre per nosaltres com a teatre fórum. Es representaría l’obra i a la fi el públic podría prendre part en la discusió o comentari de l’obra.Les obres elegides eren de temes socials i es representaven al local de la Cooperativa.

El teatre-fòrum es va estar fent durant tres o quatre anys i la darrera representació va ser El tintero de Carlos Muñiz, representada a l’antiga presó que hi havia a l’Ajuntament. L’any 1962 es va representar l’obra El millor dependent del món per recaptar diners per al Club de Futbol d’Ulldecona. Es va representar al cine Victòria amb decorats de La Passió i va ser tot un èxit. L’any 1982, essent president de l’entitat el Sr. Gabriel Roig, en varen organitzar les primers Jornades de Teatre que en l’actualitat segueixen tan vives o més que el primer any. Altre esdeveniment de teatre important va ser portar a Ulldecona la III Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya a la que van asistir també ,per primera vegada, grups del País Valencià. Les obres de teatre que ha posat en escena la secció de teatre del CCR des d´un inici passen del centenar, les quals han estat representades en tots aquests anys per fer gaudir als afeccionats d’Ulldecona al teatre i per tot arreu de Catalunya, País Valencià i Comunitat Aragonesa.

Avui dia, en 2011, el CCR Ulldecona té més de 60 anys. Des d’aquesta entitat, que sempre ha tingut cura en les seves escenificacions que ha representat, per respecte a l’autor i fins i tot als actors professionals del teatre dignes del nostre aplaudiment, volem sentir-nos orgullosos si podem ajudar a crear més afició, al que s’anomena l’art de talia, i volem que tothom sàpiga valorar els nostres professionals del teatre.

Recent Tweets