Carrer Major, 147 - Planta 1 - ULLDECONA  (+34) 650 113 548
0 items - 0.00 

Filatèlia

L’activitat filatèlica i numismàtica del CCR Ulldecona és antiga, si bé ha passat per una sèrie d’etapes diverses. La primera referència trobada es situa a l’octubre de 1955, amb una “expossició filatélica, artística i de gràfics del pantà d’Ulldecona” organitzada per l’Ajuntament d’Ulldecona en la que participaren col.leccionistes socis de l’entitat. Una altra data que recull una “expossició Fotogràfica Artística i de filatèlia” correspon a l’octubre de 1961 en la que igualment participaren socis del CCR.

La secció Filatèlica i Numismàtica del CCR es crea, com a tal, en març de 1967. El mes d’octubre d’aquest mateix any es celebra la V Exposició Filatèlica i Numismàtica i Primera Regional del Baix Ebre, que era competitiva. Per aquest esdeveniment va asistir el president del Cercle Filatèlic i Numismàtic de Barcelona, que junt amb les autoritats locals, inaguraren l’expossició. Aquesta, va contar amb l’edició d’un sobre commemoratiu oficial, d’una sèrie de targetes locals i un mata-segell concedit per la Direcció General de Correus.

Les Festes Majors, setembre de l’any 1970, donen lloc a una altra expossició filatélica organitzada pel CCR a les sales de l’Ajuntament. A partir de l’any 1980 la secció filatélica té una petita devallada i va decaient, fins arribar l’any 1993, any en que es tornen a posar al dia les activitats filatèliques.

Coincidint amb les Quinquennals d’Ulldecona i d’Alcanar i les Sexennals de Morella de l’any 1994, la Junta directiva va considerar positiu el participar en una expossició filatélica itinerant entre les tres poblacions. Es va editar per l’esdeveniment un sobre commemoratiu del “50è Aniversari baixada de la Mare de D´éu de la Pietat 1944-1994” i es va concedir per la Direcció General de Correus d’un mata-segell commemoratiu. L’expossició es va instal.lar al primer pis de l’Ajuntament d’Ulldecona i va reunir una àmplia varietat de temes i especialitats: prefilatelia, vinyetes locals, targetes màximes, verges… que faren les delícies dels afeccionats.

També, i amb motiu d’aquest 50è aniversari, el CCR va fer acunyar una medalla commmemorativa de l’esdeveniment. Finalment, l’any 1997, per recordar el 50è Aniversari de la constitució del CCR, la secció filatélica va confeccionar un sobre i una vinyeta commemoratius.

En l’actualitat la secció s’encarrega d’atendre els abonaments dels segells d’Espanya i Andorra, recepció i repartiment de les trameses entre els seus socis abonats al Servei Filatèlic de Correus.

Recent Tweets